LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

divendres, 9 de novembre del 2007

Llibre del mes de novembre - VINIERON COMO GOLONDRINAS* -

William Maxwell
Escriptor nord-americà (1908-2000). Va nèixer a Lincoln (Illinois) i va estudiar a la Universitat d'aquesta ciutat. Va ser professor de literatura, escriptor, i després redactor en cap de The New Yorker durant 40 anys. Autor de varies novel.les( La hoja plegada, Adiós, hasta mañana, El Castillo... i relats curts, contes... ). Va morir a New York.
"Per al nen de vuit anys Bunny Morison la seva mare és una presència angelical sense la qual res sembla tenir vida; per al seu germà gran, Robert, la seva mare és algú a qui ha de protegir, especialment des de que la grip ha començat a invadir la seva petita ciutat del Mig Oest nord-americà; per al seu pare, James Morison, la seva dona, Elizabeth, és el centre d'una vida que s'esfondraría sense ella. A través de la mirada d'aquests tres personatjes, Maxwell retrata a una família i a la dona sobre la aquesta es recolza. Recreant l'ambient de la clase mitjana dels E.E.U.U., de principis dels anys vint, "Vinieron como golondrinas" mostra les necesitats d'amor i comprensió que ens acompanyen durant tota la nostra vida.
William Maxwell, un dels més exquisits autors nord-americans del siglo XX, fou també editor d'escriptors de la categoria de Salinger, Updike o Cheever".
(Text traduït del castellà de www.librosdelasteroide.com)
(Fotografia W.Maxwell extreta de http://www.casadellibro.com/)
..........................
*Ed. Libros del Asteroide
1ª edició: 2006
..........................
També està editat en català: "Van venir com orenetes". Traducció de Jordi Nopca.
1ª edició: 2007