LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dimecres, 28 de juliol del 2010

ELS LLIBRES PER SETEMBRE DELS NOSTRES CLUBS DE LECTURA - Lectures d'estiu

El grup A (narrativa) llegeix aquest estiu Bearn, de Llorenç Villalonga
 [Palma de Mallorca, 1897-1980].

Bearn és una novel·la de maduresa, de la maduresa d'en Llorenç Villalonga. A les catàstrofes grotesques de dona Obdúlia Montcada i de Palmira i a la neurosi i civilitzada melancolia d'Alícia Dillon i Sílvia Ocampo ha succeït el seny de Maria Antònia, exquisidesa femenina entrevista ja per l'autor des de la seva primera obra i que sembla contrafigurar persones que li han estat, al món, particularment estimades. (http://lletra.uoc.edu)

El grup B (narrativa) llegeix aquest estiu La casa de la memoria,
de Lucia Graves [Devon, Gran Bretanya, 1943]

"El barri jueu situat al casc antic de Girona amagava una història dins les seves humides parets de pedra. Cinc segles han hagut de passar perque la vida del call jueu retorni a l'espai de la nostra memòria gràcies a Lucía Graves. "La casa de la memoria" es la història d'una part del poble jueu quan, un matí  d'abril de 1492, reben la terrible notícia de que han de deixar casa seva i sortir del regne dels Reis Catòlics cap a altres paisos en els quals encara  hacia otros países en los que pudieran ser todavía bien recibidos. Un acontexement que canvia radicalment la vida d'Alba, la jove protagonista"... (www.ucm.es)

El Club de lectura de poesia llegeix aquest estiu Joan Maragall 
[Barcelona, 1860-1911)

El Club de lectura de poesia llegeixen aquest estiu l'obra poètica de Joan Maragall, del que enguany es commemora el cent cinquanta aniversari del seu naixement i els cent anys de la seva mort.