LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

divendres, 23 de novembre del 2007

Quim Monzó - "Mil cretins"

Mil cretins és el darrer llibre d'en Quim Monzó. Aquesta és una informació, extreta de La Vanguardia.es.
"El suplement "Cultura/s" (del diari La Vanguardia), ofereix avui una àmplia valoració crítica de l'últim llibre de Quim Monzó, Mil cretins (editorial Quaderns Crema), amb dos articles a càrrec de Julià Guillamón i Jordi Galves.
Per a l'ocasió, Quim Monzó ha participat en una sessió fotogràfica molt especial: s'ha caracteritzat com el senyor Beneset, ancià que viu en un geriàtric i ocasionalment es vesteix de dona, i que protagonitza el primer conte del llibre. Pedro Madueño ha captat aquesta singular transformació de l'autor en personatge, amb maquillatge realitzat per Lluïsa Gasch".
Genial i fantàstic Monzó!
* * * *
(Si voleu escoltar el discurs inaugural ÍNTEGRE de la Fira del llibre de Frankfurt, cliqueu les imatges de l'esquerra).

Paco Candel: un record i un exemple

Paco Candel ha mort aquesta matinada als 82 anys. Ha mort un home bó.

Un sentit homenatge a la persona que va ser: lluitador nat, defensor dels qui, com ell, van venir a Catalunya per intentar refer les seves vides; capdevanter en la lluita contra la dictadura i pel restabliment dels valors democràtics i els drets humans. Activista dels moviments veïnals, va treballar a fons amb i pel moviment associatiu amb una dedicació absoluta. Va fer de Can Tunis el seu baluard, des del que irradiava el seu compromís humà, polític i social.

Candel va ser un escriptor referent en aquells anys difícils. Les seves obres, fent-se resó de la situació i dels problemes dels que, com ell, vàren venir d'arreu a Catalunya, han estat cabdals per conèixer aquell fenòmen incipient de l'inmigració i que avui te conseqüències i problemàtiques prou conegudes.

Com dic al començament, ha mort un home bó, i, segur, un bon home!