LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dissabte, 22 de desembre del 2007

ACCENT - Nova editorial a Girona

Us fem saber que acaba de néixer un nou projecte editorial en llengua catalana ubicat a la ciutat de Girona.
Es tracta d’ACCENT EDITORIAL.
*
ACCENT EDITORIAL vol fomentar tant la publicació d’obres originals actuals com la traducció al català de clàssics i moderns d’altres llengües. ACCENT EDITORIAL es centrarà en la publicació de llibres de literatura i d’assaig i en l’apassionant terreny híbrid que uneix aquests dos gèneres. ACCENT EDITORIAL és una marca registrada de l’empresa editorial Edicions a Petició SL, que ja posseeix el segell editorial Documenta Universitaria, que des de l’any 2003 publica obres d’ús universitari seguint el sistema d’impressió digital sota comanda. ACCENT EDITORIAL està dirigida per Francesc Xavier Bou Mas (director) i Oriol Ponsatí-Murlà (coordinador editorial). ACCENT EDITORIAL ha publicat, al llarg del 2007, quatre títols:
Idees de combat. Dietari inconvenient, de Josep-Maria Terricabras. (Amb pròleg de Vicent Partal). Aquest llibre recull una selecció feta per l’autor dels millors articles publicats per Josep-Maria Terricabras en el bloc de la seva pàgina a internet.
*
La claredat d’Heràclit, de Josep Palau i Fabre. Amb la publicació d’aquesta obra, Accent Editorial es vol sumar als actes de commemoració del 90è aniversari de Josep Palau i Fabre (21 d’abril). Es tracta d’un assaig sobre la filosofia del pensador presocràtic grec Heràclit d’Efes, que Palau i Fabre havia escrit en francès a finals dels anys seixanta i que havia romàs inèdit fins ara.
*
Ecce homo, de Friedrich Nietzsche. (Traducció de Josep-Maria Terricabras). Accent Editorial vol posar a disposició del gran públic, per primera vegada en català, l’autobiografia intel·lectual de Nietzsche de la mà d’un excel·lent traductor filosòfic i bon coneixedor de l’obra del pensador alemany.
*
El nebot de Rameau, de Denis Diderot. Un autèntic clàssic del pensament nihilista que, en forma de diàleg «antiplatònic», planteja el problema dels límits de les Llums. Amb pròleg de Ramon Alcoberro i traducció d’Oriol Ponsatí-Murlà.
*
Des del Club de lectura celebrem el neixement d'Accent, els oferim la nostra col.laboració per la divulgació de les seves iniciatives. Properament en farem una presentació al Punt de lectura.
(Clica a l'esquerra i veuràs el video Ed. Accent)
(Jordi Porta-Josep Mª Terricabras-Oriol Ponsatí)