LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dijous, 6 de novembre del 2008

Presentació del llibre "PARLEM DE L'ADOLESCÈNCIA"

CLUB DE LECTURA - PUNT DE LECTURA

Presentació del llibre "Parlem de l'adolescència"
de Josep Cornellà i Canals

Dimarts 18 de novembre de 2008

Centre Cívic de Sant Narcís, a les 8 del vespre

L’adolescència és una etapa de la vida que no sempre és fàcil de definir i encara menys, d’entendre. Quan comença? Quan acaba? És necessàriament una etapa de crisi i ruptura? Es continua sent adolescent ja en l’etapa adulta? Tota una sèrie de preguntes sobrevolen aquesta fase vital caracteritzada pel gran canvi que suposa el xoc contra un món complicat d’assumir, el món dels adults.
En aquest llibre, Josep Cornellà, reconegut professional en l’àmbit de la medicina de l’adolescència, ens aproxima al món, l’actitud i les inquietuds dels prejoves respecte a la vida. Així mateix, l’autor aborda temes d’actualitat sempre candent, com l’educació, el paper dels pares, les drogues, l’alimentació o els nouvinguts a la llar –televisor, videojocs...–, des d’un punt de vista tant mèdic com filosòfic que ens pot ajudar a comprendre una mica millor aquesta edat crítica. Però, també, el que pretén aquest treball és estimular el diàleg entre pares i fills adolescents, a fi de trobar en la paraula l’eina d’enriquiment i intercomprensió mútua.

Josep Cornellà i Canals va néixer a Girona el 1950. Doctor en medicina i especialista en pediatria, ha orientat la seva dedicació professional cap a la promoció de la salut integral dels adolescents. És màster en psiquiatria infanto-juvenil i va ser fundador de la Societat Espanyola de Medicina de l’Adolescència, que va presidir entre 1996 i 2004. Tanmateix és assessor en salut mental del Comitè d’Adolescència de la Associació Llatinoamericana de Pediatria, motiu pel qual ha participat en diversos projectes de programes d’atenció a l’adolescència.

Imatge i text extret de: www.llibreriaona.com