LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dijous, 12 d’abril del 2012

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LA LLUMANERA DE NOVA YORK" - Luís Costa


Dimarts 17 d'abril, a les 8 del vespre, al Punt de lectura de Sant Narcís (Centre Cívic Sant Narcís. Girona), es durà a terme la presentació del llibre "La llumanera de Nova York", l'autor del qual és Lluís Costa, Professor Titular de Comunicació a la Universitat de Girona.


Intervindran en la presentació Anna M. Geli, rectora de l'UdG, Lluís Muntada, escriptor, Lluís Gil, coordinador del Punt de lectura i l'autor Lluís Costa


La Llumanera de Nova York va ser un periòdic editat en català a Nova York entre els anys 1874 i 1881. Aportava l'ideari d'una nova època, tant des del punt de vista polític com cultural i arribava a uns lectors distribuïts per terres americanes. Es tracta de la primera experiència periodística de connexió entre Catalunya i Amèrica.



Lluís Costa Fernandez (Girona, 1959). Doctor en Història i Professor Titular de Comunicació de l'UdG, és autor entre d'altres llibres, d'Història de la premsa a la ciutat de Girona (1787-1939), La dictadura de Primo de Rivera (1923-1930), El periodisme(1969), El nacionalisme cubà i Catalunya (2006). Director de l'obra col·lectiva Història de Girona (2006). http://www.lluiscosta.net/



Imatge cartell: Punt de lectura Sant Narcís
Imatges portada i autor: Lluís Costa
Textos: de la contraportada del llibre