LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dijous, 7 de febrer del 2008

C.Cívic Ter i Biblioteca Antònia Adroher

Dissabte 26 de gener es va inaugurar el Centre Cívic Ter, a Taialà, que acull una magnífica, àmplia i diàfana biblioteca a la que l'Ajuntament ha batejat amb el nom d'Antònia Adroher. Mai és tard si les coses arriben!. Per fí un equipament relacionat amb la cultura porta el nom de la que va ser mestra i la primera dona regidora -de cultura i propaganda-, de l'Ajuntament de Girona, en la República.
M. Lluïsa Faxedas, l'actual regidora de Cultura, tot recordant la personalitat i la trajectòria de l'Antònia, va dir que ella, l'Antònia, "...avui estaria molt contenta i orgullosa de que precisament una biblioteca porti el seu nom".


De tot el que es llegeixi a la biblioteca, de totes les frases que hom pugui recordar dels molts llibres que hi ha, una, de la pròpia Antònia, molt significativa, ha estat escrita en el dintell de l'entrada -a l'interior, damunt del punt de recepció: "La cultura i la instrucció són instruments necessaris per a una vida més lliure, per a la llibertat de tots".

Felicitem-nos, doncs, per aquest esdeveniment que ve a completar una excel.lent xarxa de centres cívics i biblioteques.

Poc abans d'escriure aquesta nota m'arriba la notícia, via dimoni.com, de que l'Ajuntament ha substituït, actualitzant-la, la placa del carrer, de Sant Narcís, que porta el nom de l'Antònia. M'agrada que s'hagi fet i em refà un xic del mal record que tinc del dia de l'homenatge popular que li vàrem fer, a l'esmentat carrer, en que per llegir un text que s'havia publicat, referent a la poca entitat del carrer, se'm va retreure que ho hagués fet i, sobretot, que ho hagués fet en públic.