LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dimecres, 2 d’abril del 2008

Lyrikline: Espai poètic a internet

Lyrikline.org és una plataforma a internet en la qual hi ha penjats poemes de 460 autors. Les obres es poden llegir i també escoltar en un total den 48 llengües diferents, entre les quals la catalana.
Aquesta plataforma es va gestar a la Fira del llibre de Frankfurt 2007.
(Extracte de la notícia publicada al suplement Cultura del diari Avui, 23/03/08)

Lyrikline.org és una de les grans plataformes de poesia d'internet. Actualment, ofereix 460 poetes i 4.600 poemes en 48 llengües. Molts poemes van acompanyats d'un document d'àudio, consistent en el poema recitat per l'autor mateix. Enguany s'hi comencen a incorporar els poetes catalans, gràcies a l'acord signat entre Lyrikline i l'Institut Ramon Llull.

Els primers poetes catalans que apareixen a Lyrikline són Narcís Comadira,Anna Montero i Arnau Pons, amb una desena de poemes cadascun. 

Lyrikline ha teixit una xarxa que ja compta trenta-quatre entitats associades, i l'Institut Ramon Llull serà la que fa trenta-cinc. El compromís dels associats, segons que ha explicat a VilaWeb Carles Torner, responsable de l'àrea d'Humanitats del Llull: 'Ser socis d'aquesta xarxa ens obliga a incorporar-hi cada any un nombre de poetes catalans i a traduir al català alguns dels poetes que hi hagi a la web. Lyrikline es compromet a traduir, en contrapartida, el mateix nombre de poetes catalans a l'alemany, que és la llengua pont. A banda, qualsevol associat pot traduir a la seva llengua poetes catalans.
(Extracte de la notícia publicada a Wilaweb, 28/03/08)