LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

diumenge, 1 de març del 2009

EL CLUB DE LECTURA S'ADHEREIX A L'HOMENATGE A CARLES RAHOLA

El Club de lectura "Sant Narcís" s'ha adherit a l'homenatge ciutadà que es retrà a Carles Rahola el  proper 15 de març, a les 5 del matí, prop del lloc del seu afusellament, al cementiri vell de Girona.

Tot un seguit d'entitats i associacions s'hi han adherit, entre elles el Club de lectura i l'Associació de Veïns de Sant Narcís.

Fins fa pocs dies, aquestes eren les adhesions:

1. Amics de Josep Sunyol 2. Amics de l’Unesco de Girona 3. Amics de la Sardana Terra Nostra 4. Associació d’Amics del Museu d’Art 5. Associació d’Hostaleria de Girona 6. Associació de Veïns de Sant Narcís 7. Associació d'Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA) de Girona 8. Associació d'Ensenyants de Matemàtiques de les comarques Gironines 9. Candidatura d'Unitat Popular de Girona 10. Club de lectura de Sant Narcís 11. Comissió de la Dignitat 12. Convergència Democràtica de Catalunya 13. Coordinadora d’ONG Solidàries 14. Diari El Punt 15. Educadors sense fronteres 16. Esquerra Republicana de Catalunya 17. Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) 18. Fundació Josep Pla 19. Fundació Valvi 20. GERDS, Grup Editor de la Revista de Sarrià de Ter 21. GironaNoticies.com 22. IES Carles Rahola 23. Iniciativa per Catalunya / Verds 24. Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya 25. Llibreria 22 26. Òmnium Gironès 27. Partit dels Socialistes de Catalunya 28. Plataforma Gironina de Ciutadans pel Canvi 29. Ràdio Girona 30. Sies TV 31. Televisió de Girona 32. Unió de Joves (Joventuts d’Unió Democràtica) 33. Unió Democràtica de Catalunya 34. Unió General de Treballadors

Organitzen:

CCG Edicions eldimoni.com (http://www.eldimoni.com) Fotògrafs per la Pau Associació de Represalitats pel Franquisme Col·legi de Periodistes de Girona

HOMENATGE CIUTADÀ A CARLES RAHOLA

El dia 15 de març a les cinc del matí hi haurà una concentració a la porta del cementiri vell de Girona, prop del lloc d'afusellaments. Llavors, començarà la marxa que resseguirà el camí que 'Rahola no hauria d'haver seguit mai' que el va dur per l'antic camí de Font de la Pólvora a l'execució. Una de les aturades serà al Jardí de la Infància, un lloc emblemàtic per Rahola perquè va escriure un article sobre els parcs i jardins que va ser llegit durant el seu judici.

La comitiva seguirà fins el monument de Carles Rahola a la Rambla per acabar a la porta del seminari, d'on va sortir Rahola per emprendre el camí que el va dur a la mort. Hi faran un acte final amb alumnes i professors de l'IES Carles Rahola de la ciutat.

Aquest iniciativa vol ser ciutadana i està organitzada per la Comissió Cívica pro-homenatge Carles Rahola. De moment, està formada per CCG-Edicions, El dimoni.com, Fotògrafs Sense Fronteres i l'Associació de Represaliats del Franquisme. Quim Curbet ha fet una crida a totes les entitats i associacions de la ciutat perquè s'adhereixin a la convocatòria.

Es tracta de rendir homenatge a Carles Rahola. Curbet ha assenyalat que encara que la ciutat vagi recordant el nom de Rahola 'sempre hi estarà en deute' i, per això, insta a tirar endavant iniciatives en honor a la seva memòria.

Una altra de les iniciatives que es duran a terme serà editar, abans del 15 de març, el Breviari de Ciutadania de Carles Rahola. Tindrà un annex titulat "Nou breviari de ciutadania" on 117 gironins han escrit una reflexió sobre la ciutat com a espai comú 70 anys després que ho fes Rahola.

Les activitats per commemorar el 70è aniversari de la fi de la Guerra Civil començaran aquest diumenge amb un itinerari històric a la ciutat que passarà pels 'indrets de repressió' reconstruint els lloca on va tenir lloc la repressió, els consells de guerra o els judicis sumaríssims. L'Ajuntament de Girona també ha organitzat una exposició itinerant sobre Rahola que passarà per diferents centres cívics i instituts de la ciutat.

Seran cinc mesos -de febrer a juny- plens de xerrades, exposicions, conferències, lectures, itineraris i projeccions per commemorar la fi de la Guerra Civil a Girona i recordar com es va viure aquest període a la ciutat.

“No crec deixar cap enemic en aquesta terra,
en la dolça Catalunya que he estimat tant, en aquesta Girona dels meus amors, ni tampoc fora d’ella.”

(DE LA CARTA DE COMIAT QUE CARLES RAHOLA VA ESCRIURE ALS SEUS FAMILIARS, MOMENTS ABANS DE SER AFUSELLAT)