LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

divendres, 3 d’octubre del 2008

Llibre del mes d'octubre - Club de lectura de poesia

Club de lectura de poesia
20 d'octubre 2008

Tertúlia sobre el llibre d'octubre: Sol cec (Poemes d'amor i de lluita), de Salem Zenia ((Frèha, región de Kabilia, Algèria, 1962)

 "Sol cec, és un recull de 26 poemes inèdits escrits per Salem Zenia d'ençà de la seva arribada a Catalunya, el maig de 2007, acollit al programa Escriptor Refugiat del PEN català.  Sol cec és un llibre de ontratos llibrecontrastos, on conviuen l'amor i la lluita, l'enyor i la revolta, la melanconia i l'erotisme."

(De la contraportada del llibre editat per Editorial Accent. Girona i traduït per Carles Castellanos Llorens).

Salem Zenia, poeta i novelista, va nèixer el 26 de setembre del 1962. Ha treballat com a periodistai l'any 1988 va fundar el seu propi diari (Racines / Izuran), quinzenari francès / amazic, orientat a la promoció delaliteratura i cultura berber.
Ha publicat els poemaris Les rêves de Ydir /  Tirga n Yidir (1993) i Printemps / Tifeswin  (2004) i algunes novel.les, com Tafrara (1995).

Foto de l'autor: Google.

Llibre del mes d'octubre - Grup B

Club de lectura narrativa (B)
23 d'octubre 2008

Tertúlia sobre el llibre d'octubre: El amante lesbiano, de José Luis Sampedro (Barcelona, 1917).

 

" Una ardorosa historia de amor entre una mujer sedienta de un varón sin machismo y un amante fetichista que goza en la sumisión. Una fantasia erótica ajena a la represiva educación sexual contranatura todavia imperante. Una indagación en las múltiples variantes cerebro-genitales del amor.
Sampedro nos invita de nuevo a entrar "más adentro en la espesura" de las pasiones, guiándose por la sentencia agustiniana adoptada como lema de esta novela: AMA Y HAZ LO QUE QUIERAS." 

(De la contraportada del llibre editat per Plaza & Janés Editores, S.A - Debols!llo).

José Luis Sampedro és autor, entre d'altres obres, de: La ciencia y la vida (2008), La senda del drago (2006),Fronteras (1995), La vieja sirena (1990), La sonrisa etrusca (1995), Octubre, octubre (1981), La estatua de Adolfo Espejo (1939)

Foto de José Luis Sampedro: Google.