LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dimarts, 30 de març del 2010

ELS LLIBRES QUE LLEGEIXEN ELS CLUBS DE LECTURA - ABRIL 2010

Club de lectura narrativa, grup A:  Lleó, l'africà,  d'Amin Maalouf.
Hassan al-Wazzan, fill de Mohamed l'Alamí, dit Lleó l'Africà, va ser capturat el 1518, en tornar d'un pelegrinatge a la Meca, per pirates sicilians, que el van oferir com a obsequi a Lleó X, el gran papa del Renaixement. Ens trobem en el pas del segle XV al XVI, època de la reconquesta de Granada, de la presa del Caire pels otomans, de l'imperi negre musulmà dels Askia, època de Giulio de Mèdici i del saqueig de Roma pels soldats de Carles V. A partir d'aquestes dades, Amin Maalouf ha construït l'autobiografia imaginària d'un personatge que, fill d'Orient i d'Occident, fill d'Àfrica i d'Europa, encarna l'home cosmopolita que es guia per la passió de viure i l'instint de felicitat.Lleó l'Africà ha estat considerada una de les millors novel·les històriques de tots els temps. (Fragment: www.pro.cat).         
                          

    Club de lectura narrativa, grup B Els dimarts amb Morrit, de Mitch Albom.
   Morrie Schwartz, el vell professor, es mor. Mitch, el seu antic alumne, el va a veure cada dimarts per escoltar els seus consells i aprendre la gran lliçó de la vida. Les últimes classes de Morrie ensenyen a Mitch el valor de les paraules, la riquesa de les emocions, el plaer de la ironia, la dignitat de l'home. Els dimarts amb Morrie és un relat emocionant i verídic que ha colpit la consciència de milions de lectors (ha encapçalat la llista de llibres més venuts a Estats Units) i que explica amb senzillesa una situació límit inevitable: la mort. (http://guillemmontardit.net)
    

Club de lectura de poesia: I en qui, l'ofec, de Roger Costa-Pau
El poemari continua tractant temes recurrents de l'autor, com ara l'amor, el sentit de la superació o la revolta. Com és habitual en la poesia de Roger Costa-Pau, el lector no passarà per alt un treball singular en l'àmbit de la llengua i de les imatges, un treball que persegueix un fort lirisme, bellesa i musicalitat per donar essència i plenitud al vers. La il·lustració de portada ha anat a càrrec de la gironina Roser Bover.
(Fragment de l'article de Daniel Bonaventura, al Diari de Girona)

L'HORA DEL CONTE AL PUNT DE LECTURA DE SANT NARCÍS - 16 D'ABRIL


El proper 16 d'Abril, al Punt de lectura de Sant Narcís, a  2/4 de 6, la companyia Va de Contes, explicarà els CONTES VIATGERS, CONTES DEL MÓN.

Feu-ho saber a tothom que li agradin els contes. Us hi esperem!