LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dijous, 2 d’octubre del 2008

Llibre del mes d'octubre - Grup A

Club de lectura narrativa (Grup A)
21 d'octubre 2008

Tertúlia sobre el llibre d'octubre: La pesta, d'Albert Camus (Mondovi, actual Drean, Algèria, 1913 - Villeblevin, França, 19609.
 
"Albert Camus, novel.lista, assagista i dramaturg francès, considerat un dels escriptors més importants que ha donat la literatura posterior a la Segona Guerra Mundial. Altres obres de Camus son: L'estrany (1942), El mite de Sísif (1943), Calígula (1945), Els justos (1950) i L'home revoltat (1951).
El 1957 li fou concedit el premi Nobel de Literatura pel conjunt de la seva obra. Morí d'accident d'automòbil."

 "Un brot de pesta bubònica afecta Oran, a Algèria. Malgrat el perill que suposa quedar-se a la ciutat, el Dr. Bernard Rieux decideix implicar-s'hi i fer front a la situació, convertint-se en el testimoni d'exepció dels esdeveniments. Al.legoria d'un món que només una tragèdia aconsegueix rehumanitzar. La pesta veiè la llum l'any 1947. És una novel.la apasionant i una de les obres capitals de la narrativa del segle XX". 

(De la contraportada del llibre editat per El Periódico. Biblioteca bàsica.)
Foto d'Albert Camus: Google.