LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dimecres, 4 de març del 2009

ELS NOSTRES CLUBS DE LECTURA - MARÇ 2009

El Club de lectura "Sant Narcís" (Grup A), llegeix aquest mes "A LA PLATJA DE CHESIL", d'Ian McEwan,  i farà la tertúlia sobre la lectura el dimarts 31 de març, a les 8 del vespre al Punt de lectura de Sant Narcís.

El Club de lectura "Sant Narcís" (Grup B), llegeix aquest mes "EMMA", de Maria Barbal, i farà la tertúlia sobre la lectura el dijous 26 de març, a les 8 del vespre al Punt de lectura de Sant Narcís.

El Club de lectura de poesia, llegeix aquest mes "POEMES DE L'ALQUIMISTA", de Josep Palau i Fabre, i farà la tertúlia sobre la lectura el dilluns 16 de març, a 2/4 de 9 del vespre al Punt de lectura de Sant Narcís.

II DICTAT OBERT EN CATALÀ

Pel seu interès, publiquem la informació que hem rebut del Servei Municipal de Biblioteques
 

La Biblioteca Antònia Adroher serà una de les seus del II Dictat Obert en Català

El Dictat, que organitzen la 27a Setmana del Llibre en Català i la Fundació Enciclopèdia 

Catalana, tindrà lloc el dissabte 7 de març a les 12h, es farà simultàniament a Barcelona, Girona, Mataró, Olot, Palma i Sant Cugat. En el cas de Girona, es realitzarà a la Biblioteca Antònia Adroher, Can Sunyer, 46. Tel. 972 213 315, realitzant una connexió per videoconferència amb la seu de la Setmana del Llibre. Participar és molt senzill, només cal fer la inscripció prèvia i seguir el dictat que es retransmetrà en directe des de la seu de la Setmana del Llibre en Català que enguany és Sant Cugat. Les inscripcions s’han de fer a través de l’adreça electrònica dictat@setmanallibre.cat Cal fer-hi constar el nom i cognom, el telèfon i el lloc des d’on farà el Dictat. (En el cas de Girona: Biblioteca Antònia Adroher) Totes les persones rebran un correu electrònic de resposta amb la seva butlleta d’inscripció, que hauran de portar el dia del Dictat. També és possible inscriure-s'hi el mateix dia del Dictat a les diferents seus, sempre que la capacitat de la sala ho permeti. La mecànica és la següent: 1. Cal presentar-se abans de les 12h del dia 7 de març a la Biblioteca per poder començar el dictat a l’hora prevista. 2. L’actriu Gemma Brió llegirà un text inèdit de l’escriptor Lluís-Anton Baulenas, guanyador del Premi Sant Jordi 2008. Es farà una primera lectura a velocitat normal. Després es dictarà el text repetint dues vegades cada frase, i en acabat, se'n tornarà a fer una lectura a velocitat normal. 3. A continuació, tothom farà l’autocorrecció del seu dictat a través de la informació que apareixerà en una pantalla i de les explicacions de Pau Vidal filòleg i escriptor que també comentarà els elements del text que presenten més dificultats. Hi haurà premis a la participació i als millors resultats. Tots els participants que lliurin la butlleta d’inscripció a l’organització entraran en el sorteig de premis a la participació. Un cop acabada l’autocorrecció, tots aquells que vulguin participar en els 'Premis als millors resultats', hauran de lliurar el seu Dictat a l’organització fent-hi constar el nom i els cognom, l'edat i un telèfon de contacte. La llista de guanyadors dels Premis es farà pública el diumenge 9 de març a l’envelat de la Setmana del Llibre en Català. Els guanyadors seran avisats per telèfon. Per a més informació es pot consultar la web: www.setmanallibre.cat Es preten, per tant, que sigui una festa de totes aquelles persones que estimen la llengua catalana.

El primer acte públic de l'Anella Cultural

La transmissió i simultaneïtat de l’acte a totes les seus del dictat és possible gràcies a l’Anella Cultural, un projecte comú de diverses ciutats catalanes i que vol interconnectar en banda ampla diversos centres culturals de Catalunya mitjançant Internet 2.0. Aquesta tecnologia permetrà retransmetre actes des d’un municipi a la resta que formin part de l’Anella, accedir a continguts emmagatzemats i realitzar projectes d’innovació i recerca. En el cas de Girona, l’activitat del Dictat representa el primer acte públic pel qual s’utilitza la tecnologia de l’Anella Cultural.