LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dimecres, 29 d’octubre del 2008

Llibre del mes de Novembre - Grup A-

Club de lectura narrativa (A)
25 de novembre 2008

Tertúlia sobre el llibre de novembre: El hijo del acordeonista
de Bernardo Atxaga

És una novel·la sobre un manuscrit i una vida, en la que compta el que no està escrit (i Atxaga és un mestre de la "no escriptura"). L'autor ens porta per la memòria de la Guerra Civil, la posguerra i la transició, de la mà d'un personatge què lluita contra el què és i fuig del que no és. El personatge de David, amb un valor difícil de descriure, es resisteix a oblidar tot el que lluita per desaparèixer: la llengua, el passat, el futur,... La metaliteratura, sempre tant reveladora en Atxaga, ens descobreix un cor on només creiem veure-hi tenebres i escriu sobre el que ja està escrit desdoblant el personatge i fent veritat allò de que no som capaços de conèixer-nos ni a nosaltres mateixos.

El pitjor de la novel·la?  Que s'acaba.  

Ruth Adsuar

Portada del llibre: Google

                                                                  

                                                                                                                                    

Llibre del mes de Novembre - Grup B -

Club de lectura de narrativa (B)
27 de novembre 2008

Tertúlia sobre el llibre: El caçador d'estels, de Khaled Hosseini

Sobre el teló de fons d'un Afganistán respectuós de les seves riques tradicions ancestrals, la vida a Kabul durant l'hinvern de 1975 transcorre amb tota la intensitat, la puixança i el color d'una ciutat confiada en el seu futur i ignorant de què s'apropa uno dels períodes més cruents i tenebrosos que han patit els mil·lenaris pobles que l'habiten. El caçador d'estels és la commovedora història de dos pares i dos fills, de laseva amistat i de com la casualitat pot convertir-se en fita inesperada del nostre destí. Obsessionat per demostrar-li al seu pare que ja és tot un home, Amir es proposa guanyar la competició anual d'estels de la manera que sigui, inclús en contra del seu inseparable Hassan, un "hazara" de classe inferior que ha estat el seu servent i company de jocs des de l'infancia. Malgrat el fort vincle que els uneix, després de tants anys de haver-se defensat mútuament de tots els perills imaginables, Amir s'aprofita de la fidelitat sense límits del seu amic i comt una traïció que els separarà definitivament. Així, amb prou feines amb dotze anys, el jove Amir recordarà durant tota la seva vida aquells díeen els que va perdre un dels tresors més preuats de l'home: l'amistat.

Text extret de: www.agapea.com