LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dilluns, 11 de febrer del 2008

El llibre del mes de Febrer (grup "a")

La néta del senyor Linh

És un home gran dempeus a la part del darrere d’un vaixell. Estreny entre els braços una maleta lleugera i un nadó, més lleuger encara que la maleta. L’home gran es diu senyor Linh. És l’únic que sap que es diu així, perquè tots els que ho sabien van morir al seu voltant.”La novel•la començà així, amb un personatge a punt d’embarcar-se cap a un país desconegut, fugint de la guerra. No sabem d’on és, el senyor Linh; ni tampoc on va. Només sabem que estreny entre els seus braços l’únic que la guerra li ha deixat: la seva néta Sang Diû. A partir d’aquí, la història dels dos personatges en una terra estranya. Una terra que no fa la mateixa olor que la seva. Una terra freda.Només la coneixença casual d’un home, el senyor Bark, omplirà la solitud del vell. Dos solitaris que es troben enmig d’una gran ciutat que els ignora. No parlen la mateixa llengua, però es reconeixen els gestos, els somriures, la calidesa de les paraules dites.

El final de la història, un final sorprenent, farà que el lector repensi –si no torna a llegir, com he fet jo- tota la història des del principi: el tracte dels altres refugiats cap al senyor Linh i la seva néta o la tendresa del senyor Bark agafen, llavors, un sentit especial.Així, amb poc més de cent pàgines, Phillippe Claudel ens dóna una petita perla literària de lectura més que recomanable. Ara, només esper trobar el moment per llegir l’obra amb la qual aquest autor va assolir l’èxit literari l’any 2003: Les ànimes grises. Però aquesta és una altra història de la qual, potser, d’aquí a unes setmanes, també parlarem.

(Text extret de: http://www.maitesalord.cat/)

El Club de lectura "Sant Narcís", creix

Reprenent la notícia del 27 de novembre de 2007, publicada al dimoni.com, que explicava que el nostre Club de lectura, donada la demanda per formar-ne part, es desdoblaria en dos grups, hem d'anunciar que ja és un fet.

Són dos grups d'un mateix club -de moment "a" i "b"- i estan integrats per un nombre d'entre dotze i quinze persones cadascún. El grup "a" continuanrà fent la seva tertúlia l'últim dimarts de mes i el "b", la farà l'últim dijous. D'aquesta manera el grup dels dijous, fora de que decideixin el contrari, llegiran el llibre que el dels dimarts hauran acabat de llegir.

Pot ser que més endavant els dos grups tinguin un nom per a cadascún, dependrà del que decideixin els seus components.

Estem molt contents de que un projecte que aviat farà tres anys que vam posar en marxa, no només no hagi minvat sinó que hagi anat a més.