LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dijous, 7 de gener del 2010

ELS COMPANYS DEL CLUB DE LECTURA DE POESIA, LLEGEIXEN LAIA NOGUERA



Els companys del Club de lectura de poesia llegeixen, el gener,


Triomf és el poemari amb què la jove poeta Laia Noguera (Calella, 1983) ha guanyat el Premi Miquel de Palol de Poesia 2009. Es tracta de seixanta poemes d’intensa inspiració musical que celebren el triomf de l’existència sobre les ombres del fracàs, del dolor, de l’absurd i de la mort. La primera part consta de tres “triomfs” desiguals quant a extensió: el Primer triomf (tres poemes) neix del Trio opus 50 a la memòria d’un gran artista, de Txaikovsky; el Segon (tres poemes) neda sobre la Sonata núm. 21, opus 53, Bosc de pedres, de Beethoven, i el Tercer (vint-i-un poemes) ressegueix l’estructura del Rèquiem de Mozart. La segona part, Estralls, aplega trenta-tres poemes que caminen embolcallats en l’atmosfera musical de Chopin i Haydn. Laia Noguera, entén, amb Vinyoli, que la poesia és la música de les paraules, però a Triomf du aquesta idea més enllà, perquè les paraules són, aquí, solistes que naveguen dins la simfonia de la vida en cerca d’un jo gojós i serè, un jo reconciliat amb el món i meravellat davant el miracle d’existir.
Heus aquí una mostra:





Kyrie
Brindar amb allò que hi ha darrere.
Per celebrar-ho.
Com una copa buida.
Per agrair-ho.
Repeticions de gustos, de textures.
Repeticions de pells, t’estimo.
Hi ha un no-sé-què tràgic rere les coses vives.
Tot aquest sofriment d’on vinc.
Per celebrar-ho.
No renuncio a res.
Les hemorràgies, perdre’s, tu com ho fas.
El més estrany és estar viu.

A la tertúlia del dia 21 de gener, dijous, a les 8 del vespre, al Punt de lectura de Sant Narcís (C.Cívic) hi assistirà l'autora.