LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dimarts, 8 d’abril del 2008

El llibre del mes d'Abril (Grup A)

L'any de la Serp
De la contraportada del llibre: "Fugint de la màfia novaiorquesa, el periodista Oriol Rovira arriba a Pequín, des d'on viu de prop tots els esdeveniments d'aquella primavera del 89 marcada pel signe de la Serp: la revolució pacífica dels estudiants, les manifestacions multitudinàries a la plaça de Tiananmen, les intrigues pel poder, la intervenció de l'exèrcit per sufocar els crits de llibertat, la represió. A la capital xinesa coneix Yu Ling, un amor que la dinàmica de la tragèdia col.lectiva farà crèixer amb lamateixa passió que la fe dels estudiants per la seva causa. Segons l'horòscop xinès, però, l'Any de la Serp es caracteritza precissament per la freqüència de les situacions imprevisibles, la inestabilitat i els canvis sobtats i dolorosos, sota la màscara calmosa i retreta de la seva pròpia naturalesa".

De la nota de l'autor, introductora del llibre: " Aquest llibre no és, ni pretén ser, una crònica dels fets ocorreguts a la Plaça de Tiananmen. És una novel.la, una història de ficció que s'enmarca en un determinat context històric i geogràfic. Malgrat tot, però, m'agradaria que el lector hi veiés també el meu particular homenetge al poble xinès, als milers i milers d'estudiants, obrers, intel.lectuals i camperols que van gosar trencar la rigidesa d'un sistema injust i sortir al carrer demanant uns drets que l'Estat els nega sistemàticament. Crec que el seu esperit de lluita necessita de la comprensió i a solidaritat dels països occidentals, preocupats massa sovint pel manteniment de les bones relacions econòmiques i oblidant interessadament el drama d'un poble que malda per viure amb dignitat"

Miquel Fañanàs i Serrallonga va nèixer a Girona l'any 1948. És periodista i escriptor. Col.laborador de diverses publicacions periòdiques, és també autor de Susqueda i altres narracions, Assassinat a la Missa del Gall, Dies Irae, A tant la peça, El secret de l'Arxiu, Un cadàver a Charing Cross.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari i pots escriure el que et sembli d'interès per publicar. Tu escriu, tindràs resposta.