LES ACTIVITATS DEL CLUB, NOTÍCIES, OPINIONS, ARTICLES..., UN ESPAI PER PARTICIPAR, COL·LABORAR, COMENTAR, PROMOURE I DIVULGAR L'AFECCIÓ PER LA LITERATURA I LA LECTURA.
-----------------------------------------------------------------

dimarts, 31 de març del 2009

A LA PLATJA DE CHESIL - Ian McEwan

Platja de Chesil (Dorset. Sud de Gran Bretanya) 

Magnífica novel·la de Ian McEwan (Aldershot, G.B. 1948), que centra amb detall els problemes i les angoixes de l'Edward i la Florence en la seva nit de noces, a començaments dels anys 60 a Anglaterra. Al mateix temps, magnífica descripció d'una època plena de tabús i de dificultats en la que es barrejen  les contradiccions i els prejudics, i de com tot això influeix en els personatjes, que, víctimes de la timidesa i de les pors per afrontar la seva sexualitat, veuen i viuen la impossibilitat de culminar el seus desitjos amb espontaneitat i normalitat.  

A la platja de Chesil és una excel·lent obra d'art de la que es frueix des del principi al final. Una magnífica descripció d'una època, d'uns personatges i d'un drama en definitiva,  i una lliçò d'estil i domini de com mantenir l'atenció i la tensió narrativa. Recomanable des de tots els punts de vista.

La tertúlia del Club de lectura, avui, ha estat viva i intensa i la novel·la ha estat altament valorada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari i pots escriure el que et sembli d'interès per publicar. Tu escriu, tindràs resposta.