La inauguració la farà l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, amb col.laboració de l'Associació de Veïns de Sant Narcís.
Fruit de l'interès de l'Ajuntament de continuar amb l'expansió del projecte de Punts de lectura a la ciutat i el de l'Associació de Veïns per tenir-lo i dotar així al barri d'un servei important i de primera línia, potser embrió d'una possible futura biblioteca, ambdues parts hem signat un conveni de col.laboració per tal d'oferir els serveis propis del Punt als veïns del barri i als ciutadans en general.
*
El Punt de lectura estarà obert al públic els dimarts i els dijous de les 10 del matí fins a la 1 del migdia i els dimecres de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.
Estarà dotat d'un fons fix de llibres, contes i literatura infantil i juvenil, revistes, cd's i dvd's.
Es farà servei de prèstec de tots aquests elements i s'emetrà un carnet del Sistema de lectura pública de Catalunya, vàlid també per a totes les biblioteques que l'integren.
*
S'han programat un seguit d'actes, durant el mes de desembre de 2007 i gener de 2008, per tal de celebrar aquest esdeveniment. El calendari és:
14/12/07 - Inauguració del Punt de lectura, a les 7 de la tarda.
15/12/07 - L'hora del conte. Roba estesa (La família Estenedor), a les 11 del matí.
17/12/07 - Girona entre el record i la literatura, xerrada de Narcís Jordi Aragó.
16/01/08 - Mercé Rodoreda: les seves dones, les seves veus, lectura de Cristina Cervià.
23/01/08 - Narcís Comadira llegirà els seus poemes. "LECTURES", Cicle de poesia.
Tots els actes es faran al Centre Cívic de Sant Narcís.
Els dels dies 17 de desembre i 16 i 23 de gener, a 2/4 de 8 del vespre.
*
Estem d'enhorabona. Us hi esperem!
M'ha agradat molt una novel.la que acaba de sortir titulada "La memòria del silenci". Es d'en Ramon Font i està editada per Actéon Editorial. Us deixo la resenya per si us pot interessar.
ResponEliminaLA MEMÒRIA DEL SILENCI
RESSENYA
En una acció de ritme trepidant, La memòria del silenci ens narra els avatars polítics i socials de l’Espanya de finals del 1974 i principis del 1975, just abans de la mort d’en Franco, a través d’una història de ficció que podria ser real.
Seguint la investigació de l’Oriol Batlles, un advocat militant del PSUC, sobre la mort d’un recluta en estranyes circumstàncies, desfilen davant dels ulls del lector totes les sigles i institucions que en aquells anys van ser part important de la nostra història: el PSUC, l’Exèrcit, l’IMEC, el SIM, la Junta Democràtica, la UMD, etc. I en el fons de tot aquest entramat, una història d’amor i de compromís social que l’autor adorna amb llocs comuns propis de l’època, com el pòster de Che Guevara, les cançons de Leonard Cohen o les pel•lícules de Bergman.
Al final, tot porta a un desenllaç sorprenent i inesperat, que de ben segur a ningú deixarà indiferent.
La memòria del silenci és, doncs, una novel•la d’obligada lectura per a tots aquells que “fa un temps érem més joves i crèiem en més coses “.